Nytt

Nicola Zingaretti. Foto: Pasquale Bove / EPA / Scanpix.

Migrantene ombord på det norskregistrerte NGO-skipet «Ocean Viking» må få gå i land i Italia «uten om og men», sier Nicola Zingaretti, lederen for Det demokratiske partiet (PD) som sist uke dannet ny regjering sammen med Femstjerners­bevegelsen.

PD-lederens uttalelse falt tirsdag kveld under det politiske talkshowet «DiMartedi» på TV-kanalen La7, opplyser Il Messaggero.

«Ocean Viking» har i øyeblikket 84 migranter ombord, etter at det tirsdag overtok 34 nye migranter fra det 14 meter lange seilskipet «Josefa», som drives av den tyske NGO-en Resqship. For tre dager hadde «Ocean Viking» plukket opp 50 migranter utenfor kysten av Libya, der skipet seiler frem og tilbake på en måte som er forutsigbar for menneskesmuglere.

Skipet har bedt om en trygg havn både på Malta og i Italia, men har enn så lenge ikke fått noe svar.

Det er knyttet en viss spenning til hvordan den nye italienske regjeringen vil forholde seg til migrasjonsspørsmålet nå som Matteo Salvini har gått av som innenriksminister.

De politiske samtalene så langt tyder på at en oppmykning er i vente, men Italia har i disse dager ikke desto mindre avvist å ta imot migrantskipet «Alan Kurdi», som derimot har fått en havn på Malta.

Med utspillet til PD-leder Zingaretti, som selv ikke er statsråd i den nye koalisjonen, økes presset på regjeringen om å liberalisere politikken straks.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Les også