Nytt

Skipet «Open Arms» utenfor Lampedusa den 16. august 2019. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Etter at de 215 migrantene på «Ocean Viking» lørdag ble tilbudt en havn i Messina på Sicilia, har Italias innenriksdepartement nå åpnet opp for ytterligere to NGO-skip med migranter, opplyser La Repubblica.

De 62 migrantene ombord på skipet «Open Arms» tilhørende den spanske NGO-en med samme navn vil få gå i land på havnen i Taranto, mens de 78 migrantene ombord på skipet «Aita Mari» tilhørende den spanske NGO-en Salvamento Marítimo Humanitario får gå i land på havnen i Pozzallo.

Skipet «Aita Mari» forlater havnen i Pasaia i Spania for å begi seg til det sentrale Middelhavet den 20. oktober 2019. Foto: Javier Etxezarreta / EPA / Scanpix.

Slik tilfellet var for «Ocean Viking», insisterer Italias innenriksminister Luciana Lamorgese på at dette er et europeisk problem:

For begge skipene, understreker statsråden, «er det igangsatt en prosedyre for fordeling av migrantene på europeisk nivå». Forespørselen «ble rettet i fellesskap av de fire landene som undertegnet intensjonsavtalen i Valletta: Italia, Tyskland, Frankrike og Malta.

For Norges vedkommende reises spørsmålet om hva som menes med «europeisk nivå».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 250 kroner!

Les også