Foto: Mediterranean Hope / Twitter.

Den spanske regjeringen sier seg villig til å la de 107 migrantene ombord på NGO-skipet «Open Arms» gå i land på havnen i Algeciras i Andalusia, opplyser La Repubblica.

Tilbudet er imidlertid blitt tvert avslått av Roberto Gatti, leder for den spanske NGO-en Proactiva, som driver migrantskipet:

«Fra Lampedusa til Algeciras er det en sjøreise på sju dager. Det er virkelig usannsynlig å kunne reise med 107 personer ombord i denne tilstanden»,

sier han.

Spanias statsminister Pedro Sanchez kunngjorde selv på Twitter at «Open Arms» kan komme til Algeciras. Sanchez benyttet også anledningen til å kritisere Italias innenriksminister Matteo Salvini for å ha nektet de 107 migrantene å gå i land.

«Den som holder ut, vinner», lyder Salvinis respons i en selfie-video på Facebook.

Fire av migrantene på «Open Arms» har gjort et forgjeves forsøk på å svømme fra skipet til land, for siden å bli hentet ombord igjen på skipet, meddeler Proactiva, som har gjort videoopptak av forsøket tilgjengelig for pressen.

Og i kulissene venter «Ocean Viking» med 356 migranter ombord. Salvini frykter at ettergivenhet nå vil sette en presedens som migrantene på det norske skipet, som er chartret av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser, vil dra fordel av.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂