Migranter som sies å være mindreårige, transporteres fra NGO-skipet «Open Arms» til havnen på Lampedusa i et fartøy tilhørende Italias grensepoliti den 17. august 2019. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Etter press fra Italias statsminister Giuseppe Conte har en særdeles motvillig innenriksminister Matteo Salvini lørdag ettermiddag gitt 27 antatt mindreårige migranter ombord på skipet «Open Arms» tillatelse til å gå i land på havnen på Lampedusa.

Det er fremdeles et åpent spørsmål hva som skjer med de 107 gjenværende migrantene på fartøyet tilhørende den spanske NGO-en Proactiva, som ligger for anker rett utenfor den italienske øya.

Salvini skriver på Twitter at åtte av de 27 allerede har oppgitt at de er myndige, melder Corriere della Sera. «Etter de innbilt syke kommer de innbilt mindreårige», skriver Salvini, som legger til: «Der andre gir etter, står jeg på mitt.»

Salvini vil fremdeles ikke gi de 107 gjenværende tilllatelse til ilandstigning, til tross for at seks EU-land har sagt seg villig til å ta hånd om dem.

Innenriksministerens referanse til «de innbilt syke» bygger på en uttalelse fra den ansvarlige for legevakten på Lampedusa, Francesco Cascio, som fredag uttalte at de 13 migrantene som hadde fått gå i land fra «Open Arms» av medisinske grunner, var i god form.

Mens den politiske dragkampen om «Open Arms» fortsetter, ligger det norske skipet «Ocean Viking» i internasjonalt farvann mellom Malta, Sicilia og Linosa med 365 migranter ombord.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂