Migranter ombord på skipet «Alan Kurdi». Foto: Sea-Eye / Twitter.

Sea Watch-affæren, som endte med at et halvt hundre migranter kom seg ulovlig til Europa, uten at det ser ut til å få alvorlige rettslige konsekvenser for «Sea Watch 3»-kaptein Carola Rackete, har åpenbart gitt NGO-ene som transporterer migranter over Middelhavet, blod på tann.

I øyeblikket legger to NGO-skip press på Italia for at migranter de har ombord, skal få gå i land på Lampedusa.

Skipet «Alan Kurdi», som tilhører NGO-en Sea-Eye, er i henhold til en Twitter-melding som ble offentliggjort fredag kveld, på vei til Lampedusa med 65 migranter ombord.

Sea-Eye anlegger en utfordrende tone overfor Italias innenriksminister Matteo Salvini, som ikke var særlig fornøyd med det italienske rettsapparatets milde behandling av Carole Rackete.

Italias innenriksdepartement har ikke desto mindre forbudt «Alan Kurdi» å begi seg inn i italiensk territorialfarvann, og et fartøy fra det italienske finans- og grensepolitiet Guardia di Finanza (GdF) har forkynt forbudet lørdag morgen, melder La Repubblica.

Samtidig ligger seilskipet «Alex», som tilhører NGO-en Mediterranea Saving Humans, utenfor Lampedusa med 46 migranter ombord, skriver . Fartøyet har fått forbud mot å legge til kai på den italienske øya, men vurderer å bryte forbudet, slik «Sea Watch 3» gjorde.

NGO-en, som er blitt gjenstand for et diplomatisk spill mellom Italia og Malta, hevder i en Twitter-melding at Lampedusa er den eneste trygge havnen, gitt situasjonen ombord.

Det er ingen tvil om at NGO-ene nå ser sitt snitt til å påføre Matteo Salvini og Italias regjering et prestisjenederlag, hvor den italienske blokaden av NGO-fartøy ikke fremstår like kompakt som før.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.