«Sea-Watch 3» og et italienske politifartøy utenfor havnen på Lampedusa. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Etter å ha tilbrakt natten på tre nautiske mils avstand fra Lampedusa, gjorde migrantskipet «Sea Watch 3» litt etter klokken 14 torsdag ettermiddag et forsøk på å nærme seg havnen på den italienske øya med 42 migranter ombord.

Forsøket ble imidlertid stanset på én nautisk mils avstand fra land av det italienske finans- og grensepolitiet Guardia di Finanza, som også bordet «Sea Watch 3», opplyser Corriere della Sera.

Ombord på NGO-skipet befinner det seg både journalister og en delegasjon av politikere fra Det demokratiske partiet (PD) og det lille rødgrønne venstrepartiet Sinistra italiana (SI), som omtaler mannskapet på «Sea Watch 3» som helter, og kritiserer innenriksminister Matteo Salvini for å kalle dem forbrytere.

«Dette er ikke skipbrudne men reiser som er organisert av menneskesmuglermafiaen, som bruker inntektene til å kjøpe våpen og narkotika», sier Salvini, som truer med å suspendere Schengen-avtalen

Italias statsminister Giuseppe Conte sier i en kommentar at den som tar seg inn i italienske territorialfarvann i strid med et uttrykkelig forbud, ikke lenger et et politisk ansvar, men domstolenes – en dårlig skjult, men kanskje forgjeves, oppfordring til påtalemyndigheten om å straffeforfølge aktivistene tilhørende Sea Watch.

Skipets kaptein Carol Rackete sier at situasjonen ombord er kritisk. Ifølge La Repubblica vurderer hun å la migrantene ta seg til land i gummibåter.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.