«Sea Watch 3» utenfor Lampedusa den 26. juni 2019. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Det nederlandsk-registrerte migrantskipet «Sea Watch 3», som tilhører den tyske NGO-en Sea Watch, har trosset et forbud fra italienske myndigheter mot å ta seg inn i Italias territorialfarvann, og befinner seg onsdag ettermiddag utenfor havnen på Lampedusa med 42 migranter ombord.

NGO-fartøyet ignorerte klokken 13:50 det italienske grensepolitiets ordre om å stanse, skriver La Repubblica.

Vi kommer til å bruke makt for å hindre at skipet legger til kai slik at ingen stiger i land, sier Italias innenriksminister Matteo Salvini, som kommenterer at han er møkk lei av det han presiserer er et nederlandsk skip. Italia skal ikke være en havn for menneskesmugleres medsammensvorne, legger Salvini til.

Skipet har i 14 dager forgjeves forsøkt å finne en havn etter å ha plukket opp migrantene i Middelhavet utenfor Libya. Migrantene ombord er desperate, heter det fra Sea Watch. Tirsdag avviste menneskerettsdomstolen i Strasbourg å pålegge Italia å gi «Sea Watch 3» en havn.

Dersom skipet tar seg inn i havnen uten lov, kan italienske myndigheter komme til å ta det i arrest og ilegge en bot på 50.000 euro.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.