Matteo Salvini. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Mens «Sea Watch 3» siden onsdag ettermiddag har ligget utenfor havnen på Lampedusa med 42 migranter ombord, pågår den sedvanlige politiske og diplomatiske dragkampen på land om hva som skal skje videre.

Italias innenriksminister Matteo Salvini lufter nå tanken om å slippe migrantene i land, men samtidig la være å registrere dem i Schengen-systemet, slik at det ikke finnes spor etter dem i Italia idet de måtte dukke opp i andre europeiske land.

Det skriver Corriere della Sera.

Salvini anser dette som et legitimt mottrekk, gitt at hverken Nederland, hvor skipet er registrert, eller Tyskland, hvor NGO-en er registrert, har villet ta ansvar for migrantene ombord på «Sea Watch 3». Effektivt ville det også være, all den tid sannsynligheten for at migrantene ville ønske å bli værende i Italia antas å være liten.

Det første landet som registrerer migrantene så snart de forlater Italia, vil dermed bli sittende med den økonomiske, administrative og sosiale byrden med å sørge for livsopphold, behandle asylsøknader etc.

Den implisitte trusselen fra innenriksministeren er klar: Ta imot de 42 nå, eller risiker at vi gjør det til en vane ikke å registrere – da vil det om ikke lenge komme langt flere enn 42.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.