Nytt

Det tyskregistrerte migrantskipet «Alan Kurdi», som drives av den tyske NGO-en Sea-Eye, har siden i går kveld navigert i sikksakk rett utenfor grensen til Italias territorialfarvann ved Lampedusa, skriver La Repubblica.

Fra fartøyet, som siden onsdag har 64 migranter ombord, nesten alle sammen fra Nigeria eller andre land sør for Sahara, meldes det om to meter høye bølger og en vindstyrke på 50 kilometer i timen, opplyser Roma-avisen.

Både Malta og Italia har sagt nei til å gi «Alan Kurdi» en havn, og skipet mottok i går kveld ordre om ikke å gå inn i italiensk territorialfarvann. Ombord avventer man en politisk løsning på saken fra Tyskland.

Italias utenriksdepartement har meddelt den tyske regjeringen at NGO-skipet anses som en trussel mot den nasjonale sikkerheten, og at det etter internasjonal lov er Tyskland som må ta ansvar for saken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også