Migranter fra «Ocean Viking» omfavner sine velgjørere idet de går i land i Pozzallo den 30. oktober 2019. Foto: Francesco Ruta / EPA / Scanpix.

Da de 104 migrantene på «Ocean Viking» onsdag hadde gått i land på havnen i Pozzallo på Sicilia, ble en 19 år gammel mann fra Elfenbenskysten arrestert etter at flere av migrantene hadde utpekt ham som menneskesmugler.

19-åringen var med i gummibåten som la ut fra kysten av Libya, og migrantene beskrev hans rolle vis-à-vis libyerne svært detaljert etter ankomsten til Pozzallo, skriver Corriere della Sera.

Migrantene forteller også at de betalte 1000 euro hver til menneskesmuglerne for å komme seg til Italia – en tjeneste som altså i hovedsak ble utført av det norske skipet, som drives av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser.

To andre NGO-skip
I disse dager er de ellers to andre NGO-skip som opererer i havområdene utenfor kysten av Libya. Malta gav torsdag en trygg havn til 15 migranter ombord på det spanskregistrerte skipet «Open Arms» tilhørende NGO-en med samme navn, skriver La Repubblica. Også disse var blitt plukket opp fra en gummibåt utenfor kysten av Libya.

Roma-avisen skriver også at skipet «Alan Kurdi», som tilhører den tyske NGO-en Sea-Eye, nå har tatt seg inn i italiensk territorialfarvann med 88 migranter ombord, etter å ha seilt en uke i Middelhavet i forgjeves påvente av en trygg havn.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂