Nytt

Migranter ransakes av italiensk politi etter å ha gått i land fra skipet «Asso 30» i Pozzallo den 3. november 2019. Foto: Francesco Ruta / EPA / Scanpix.

151 migranter – 134 menn, 13 kvinner og fire mindreårige, de fleste av dem fra Afrika sør for Sahara – fikk søndag gå i land på havnen i Pozzallo på Sicilia, etter at det italienske supply-skipet «Asso 30» fredag og lørdag hadde plukket dem opp fra forskjellige gummibåter utenfor kysten av Libya.

Ilandstigningen skjedde etter at redningssentralen i Roma anmodet innenriksdepartementet om en trygg havn for migrantene, skriver La Repubblica.

Søndag fikk også det tyske NGO-skipet «Alan Kurdi» legge til kai i Taranto i den søritalienske regionen Puglia. En av migrantene kysset landjorden så snart han var gått av skipet, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA. Migrantene på skipet kom fra Nigeria, Gambia, Guinea, Kamerun og Senegal, opplyser Il Fatto Quotidiano.

Lega-politikeren Rossano Sasso, som representerer Matteo Salvinis parti i Puglia, var søndag morgen sammen med andre partifeller tilstede på havnen i Taranto for å vise sin misnøye med den nye regjeringens migrasjonspolitikk. Ifølge Sasso tilrettelegger den nye regjeringen for invasjonen, melder Gazzetta del Mezzogiorno.

Det nroskregistrerte NGO-skipet «Ocean Viking» har ellers lagt til kai i Marseille for å bytte mannskap.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.