Pakistanske migranter har gått i land i Torre Colimena i provinsen Taranto i Italia den 2. juni 2019. Stillbilde: Carabinieri / RTM Manduria / YouTube.

Ikke all båtmigrasjonen til Italia skjer via Libya med NGO-ers hjelp. Det smugles også pakistanske migranter i seilbåter fra Tyrkia. På drøyt en måned har 156 pakistanere kommet til Taranto-bukten i Sør-Italia på denne måten.

Det er ikke så mange medier som skriver om denne nye sjøveien til Europa fra Pakistan, for den er uhyre vanskelig å portrettere som flyktningtrafikk, slik NTB sin vane tro har gjort med migrantene på NGO-skipene «Alex» og «Alan Kurdi» i disse dager.

La Gazzetta del Mezzogiorno, en lokalavis som dekker de søritalienske regionene Puglia og Basilicata, kunne den 2. juni melde at 73 pakistanske migranter var gått i land ved Torre Colimena i Taranto-bukten, som er havområdet mellom hælen og fotsålen på den italienske støvelen. Ingen av dem var kvinner, og noen av dem var mindreårige.

Private filmopptak som ble gitt til det halvmilitære italienske politiet Carabinieri, viser hvordan migrantene tok seg i land fra en seilbåt i gummibåter – ironisk nok rett ved et av de mange tårnene i Sør-Italia som i sin tid ble bygd for å holde utkikk etter tyrkiske pirater.

Tårnet i Torre Colimena. Foto: The Doc / Wikimedia Commons.

Migrantene fortalte at de hadde betalt 5600 euro til menneskesmuglerne, som hadde fraktet dem fra Bodrum i Tyrkia. Det er endel penger i Pakistan. Samme dag ble to ukrainske smuglere arrestert.

Natten til lørdag fant det sted en ny ilandstigning, denne gangen av 83 pakistanere, etter nesten nøyaktig samme mønster: En seilbåt var blitt forlatt av menneskesmuglerne ved Lido Silvana, ikke langt fra Torre Colimena, skriver La Gazzetta del Mezzogiorno. En tid etterpå gikk migratene i land på øya Isola di San Pietro rett utenfor Taranto.

Disse siste smuglerne er foreløpig ikke blitt tatt, og det er ikke kjent hvordan migrantene kom seg til øya, men det er lett å tenke seg at det befant seg medsammensvorne i mindre fartøy langs kysten, hvor det er stor trafikk av fritidsbåter.

Det er ikke lett å forstå hvordan denne smuglingen kan pågå til de grader uforstyrret, all den tid militære fly stadig er å observere langs denne delen av kysten, og politiet ofte kan sees langs kystveien – som går forbi badestedet til yours truly.

Pakistanske migranter har lite håp om å få asyl i Europa. Den beste muligheten består i å stikke av fra mottaket, dra til et annet land og utgi seg for å være fra Afghanistan.

Det er ikke så veldig vanskelig. Italienske asylmottak er ikke akkurat sikre som fengsler. Snart er de kanskje naboene dine.

 

Støtt Document – ingen andre gir deg denne informasjonen

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.