Foto: SOS Humanity / Twitter.

Det tyske NGO-skipet «Humanity 1» har fått ordre av italienske myndigheter om å forlate havnen i Catania på Sicilia med de 35 gjenværende migrantene om bord.

Kapteinen på skipet nekter imidlertid å følge ordren før også disse siste migrantene får gå i land i den italienske havnen, melder Corriere della Sera.

«Humanity 1» fikk legge til kai i Catania sent lørdag kveld, hvoretter kvinner og mindreårige fikk forlate skipet, mens voksne menn ved god helse ikke fikk tillatelse til ilandstigning.

Migrantene som er igjen, er deprimerte, og en av dem føler seg dårlig, hevder NGO-en SOS Humanity, som mener det er ulovlig å nekte de siste 35 migrantene å gå i land.

Skipets kaptein Joachim Ebeling sier at det er hans plikt å fullføre redningen av de angjeldende personene, og at han ikke forlater havnen før alle som er reddet, er på land.

Ordrenekten skjer i samforståelse med SOS Humanitys advokat Alessandro Gamberini, som ifølge La Repubblica tidligere har forsvart Carola Rackete – kapteinen på «Sea Watch 3», som ble arrestert av italiensk politi da hun uten tillatelse trengte seg inn med NGO-skipet på havnen i Lampedusa i 2019.

Grafikk: Vesselfinder.

Samtidig er det norske skipet «Geo Barents», som drives av NGO-en Leger uten grenser, i ferd med å anløpe havnen i Catania med 572 migranter om bord.

Italias regjering har allerede varslet «Geo Barents» om at det høyst kan bli tale om en selektiv ilandstigning av migranter, slik det har skjedd med «Humanity 1».

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.