«Geo Barents» ankommer havnen i Catania den 6. november 2022. Stillbilde: Local Team / YouTube.

Det norske skipet «Geo Barents» kom i 14.30-tiden søndag til havnen i Catania på Sicilia med 572 migranter om bord, etter å ha seilt i Middelhavet i flere dager siden NGO-en Leger uten grensers operasjoner utenfor kysten av Libya.

Slik tilfellet var for skipet «Humanity 1», lar italienske myndigheter også denne gangen kvinner og mindreårige forlate skipet i kraft av et dekret fra Italias innenriksminister, forsvarsminister og samferdselsminister – Matteo Piantedosi, Guido Crosetto og Matteo Salvini.

Local Team har bilder fra havnen:

Litt før klokken 19 hadde 56 uledsagede mindreårige, 3 kvinner og 41 personer tilhørende familier fått gå i land, opplyser Italias innenriksdepartement til Il Messaggero.

Det endelige antallet vil overstige disse første 100.

Italias regjering insisterer altså på ikke å slippe samtlige migranter i land, men kun sile ut personer ansett som «sårbare». Representanter for italienske myndigheter vil avgjøre hvem som oppfyller kriteriene.

AGTW har offentliggjort videoopptak inne fra skipet:

Lite er kjent om opphavet til migrantene på «Geo Barents» og «Humanity 1». Av pressebilder og videoer virker det som om mange er fra Afrika sør for Sahara.

Men Corriere della Seras utsendte til Catania, Marta Serafini, kan opplyse at det er migranter både fra Pakistan og Bangladesh om bord på «Humanity 1».

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.