Det norske skipet «Geo Barents», som drives av Leger uten grenser (MSF). Stillbilde: MSF Sea / Twitter.

I tillegg til NGO-skipene «Humanity 1» og «Ocean Viking», som begge ligger utenfor kysten av Sicilia og har bedt Italia om en trygg havn for tilsammen 414 migranter ombord, har også NGO-skipet «Geo Barents» nylig nærmet seg Sicilia med 572 migranter ombord, som er blitt plukket opp i Middelhavet i løpet av den siste uken.

Det norske skipet «Geo Barents», som drives av NGO-en Leger uten grenser (MSF), har selv rapportert fra de siste dagenes redningsaksjoner – i alt sju – på Twitter.

Det er ennå ikke blitt opplyst om hvorvidt også dette skipet har bedt om en trygg havn i Italia, men Sicilia-avisen TP24 skriver at skipet forgjeves har bedt Malta om en havn.

«Geo Barents» befinner seg i skrivende stund litt sørøst for Sicilia. Skjermdump: Vesselfinder.

«Geo Barents» ligger nå litt øst for Malta og litt sørøst for Sicilia, på omtrent samme avstand fra de to øyene.

Det norske skipets siste redningsaksjon skjedde natten til lørdag, da 119 personer ble plukket opp i havet, melder Adnkronos. Dagen i forveien hadde NGO-skipet plukket opp 82 personer som hadde lagt ut fra Libya, opplyser det italienske nyhetsbyrået.

Totalt er det dermed litt under ett tusen migranter ombord i tre NGO-skip som alle ønsker en havn. Samtidig har den italienske regjeringen signalisert at NGO-skip med migranter ikke er velkomne til Italia.

 

Ny nervekrig i emning mellom Italia og NGO-er som frakter migranter

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.