Italienske myndigheter har tilbudt det norske skipet «Geo Barents», som drives av Leger uten grenser, en trygg havn i Augusta på Sicilia for 410 migranter som NGO-en har plukket opp i Middelhavet i løpet av den siste uken.

Skipet var ventet til Augusta torsdag ettermiddag, melder La Repubblica.

Jubelen brøt løs blant migrantene ombord på det norske skipet da NGO-aktivistene kunngjorde at Italia gir dem en havn, etter at flere dager var gått uten svar på forespørsler:

Leger uten grenser har holdt publikum orientert om sine operasjoner på Twitter. 11. juni kunngjorde NGO-en at 144 migranter var blitt plukket opp fra en trebåt og en glassfiberbåt utenfor kysten av Libya:

Ombord på «Geo Barents» har den spanske avisen El País sin egen reporter Elvira Palomo, som kan opplyse at mannskapet består av 19 personer. Opptak fra avisen som viser det 77 meter lange skipet kan ses her. Leger uten grenser har levende bilder av skipet her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!