Migranter forlater «Geo Barents» for å gå i land på havnen i Catania på Sicilia den 8. november 2022. Foto: Massimo di Nonno / AP / NTB.

Det norske skipet «Ocean Viking», som drives av den franske NGO-en SOS Méditerranée, har satt kursen for Marseille i Frankrike etter at den franske regjeringen har akseptert å ta imot de 234 migrantene ombord på skipet, som forgjeves hadde bedt Italia om en trygg havn for dem.

Beslutningen ble tatt etter en samtale mellom Italias statsminister Giorgia Meloni og Frankrikes president Emmanuel Macron, melder Corriere della Sera.

I Italia uttrykker statsministerens kontor tilfredshet med den franske beslutningen, opplyser den italienske avisen. Overfor nyhetsbyrået AFP sier imidlertid franske regjeringskilder at Italias opptreden i saken er «uakseptabel».

I mellomtiden har Italia latt de 212 resterende migrantene på det norske skipet «Geo Barents», som drives av NGO-en Leger uten grenser SOS Humanity, få gå i land på havnen i Catania. Bakgrunnen er en uttalelse fra italienske helsemyndigheter om det forelå en alvorlig «psykologisk risiko» for migrantene som opprinnelig ikke hadde fått gå i land, da de ikke ble funnet å være «sårbare».

Samme beslutning er siden blitt tatt på samme grunnlag for de 35 gjenværede migrantene på det tyske skipet «Humanity 1», som drives av den tyske NGO-en SOS Humanity.

Italias statsminister Giorgia Meloni sier i en uttalelse at hun vil fortsette å forsvare Italia mot ulovlig innvandring, slik «velgerne har bedt om med stemmeseddelen», skriver Corriere della Sera.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.