«Ocean Viking». Foto: Leger Uten Grenser / Twitter.

Italias innenriksdepartement har lørdag angitt Lampedusa som en trygg havn for de 82 migrantene på skipet «Ocean Viking», som drives av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser.

«Ocean Viking» vil ikke legge til kai på den italienske øya, men migrantene vil bli brakt dit fra NGO-skipet med italienske kystvaktfartøy, skriver La Repubblica.

Dermed ser den nye migrasjonspolitikken ut til å være et faktum.

Dette er generalprøven på holdningen Italia har til hensikt å vise ved enhver redning av migranter som utføres av humanitære skip i Middelhavet som deretter ber om en trygg havn. De får kun gå i land etter at migrantene ombord er fordelt mellom europeiske land.

Som tidligere opplyst vil Frankrike og Tyskland ta imot 25 prosent av migrantene hver seg. Men i strid med det italienske kravet om at alle migrantene må sendes videre til andre land, vil Italia denne gangen ta imot 10 prosent. De resterende 40 prosentene fordeles mellom andre land som har sagt seg villige, herunder Irland.

Denne politikken forventes å bli meislet endelig ut under et møte mellom Frankrike, Tyskland, Italia og Malta som skal avholdes på Malta den 23. september.

Italias nylig avgåtte innenriksminister Matteo Salvini er svært kritisk til klarsignalet om ilandstigning på Lampedusa. «De er gale. Dette er en kapitulasjon», sier han ifølge Il Sole 24 Ore. Nå handler det om åpne havner og ingen begrensninger, skriver Salvini på Twitter.

Ilandstigningen på Lampedusa ventes å skje lørdag kveld, opplyser Corriere della Sera.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂