Nytt

David Sassoli ble valgt til ny president i EU-kommisjonen i Strasbourg den 3. juli 2019. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix.

Migrantene ombord på det norskregistrerte skipet «Ocean Viking», som drives av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser, må få gå i land, det sier EU-kommisjonens italienske president David Sassoli, som tilhører Det demokratiske partiet (PD), i et intervju.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA skriver onsdag:

Slik svarer EU-parlamentets president David Sassoli i dag på spørsmål fra journalister i Brussel om NGO-skipet med migranter som ber Italia om en trygg havn for ilandstigning. «Det er klart at de må få gå i land», fremholder Sassoli.

«Tror noen at problemet med innvandringen kan løses ved å holde ett hundre, to hundre eller tre hundre personer på havet?» spurte EU-presidenten. «Vi trenger en politikk for innvandring», la han til.

Sassoli slutter seg altså til utspillet fra sin egen partileder, Nicola Zingaretti, som også krever at migrantene får gå i land, hvilket uunngåelig øker presset på den italienske regjeringen ytterligere. Enn så lenge ligger «Ocean Viking» omtrent midtveis mellom Malta og den italienske øya Lampedusa med 84 migranter ombord.

Som man kan se av opptaket Corriere della Sera har offentliggjort av intervjuet med Sassoli, klarer ikke EU-parlamentets president å skjule sin begeistring over den nye regjeringen i Italia, hvor hans eget parti har erstattet Lega som Femstjerners­bevegelsens koalisjonspartner. Dagen etter innsettelsen kom Conte til «Europa», konstaterer en fornøyd Sassoli, som mener at Italia igjen er på den rette siden.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Les også