Italia har offisielt kunngjort for det norske skipet «Ocean Viking» at det har forbud mot å gå inn i italiensk territorialfarvann, melder nyhetsbyrået ANSA.

Den italienske regjeringen har også meddelt den norske ambassaden i Roma at Italia ikke på noe tidspunkt har hatt noe å gjøre med koordineringen av redningsarbeidet på skipet, som er chartret til migranttransport i Middelhavet av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser.

«Ansvaret for å finne en havn til de skipbrudne kan ikke på noen måte tillegges italienske myndigheter», heter det i meddelelsen fra utenriksdepartementet, som legger til at «innseiling i italiensk territorialfarvann ville bli å betrakte som en fare for statens sikkerhet».

I brevet understreker statsråden endelig at «den formen for opptreden fra NGO-enes side der man anser Italia som eneste mulige sted for ilandstigning, er ikke akseptabel».

Informasjon som er gått ut i sosiale medier, tyder på at «Ocean Viking» har til hensikt å dra nettopp til Italia.

Foto: SOS Méditerranée / Twitter.

I mellomtiden har «Ocean Viking» plukket opp enda flere migranter i Middelhavet, melder NTB:

Det norske skipet Ocean Viking har plukket opp over 40 personer i Middelhavet utenfor Libyas kyst, dagen etter at skipet tok om bord 85 personer.

Flesteparten av de over 40 menneskene som ble tatt om bord lørdag, er menn og ungdommer fra Sudan, får nyhetsbyrået AFP opplyst av Leger Uten Grenser (MSF).

Til NRK sa Norges justisminister Jøran Kallmyr (Frp) fredag:

– Migrantene må nå transporteres tilbake til Afrika, enten til Tunisia eller Libya. De bør ikke sendes til Europa for da blir denne aksjonen en forlengelse av flyktningruten istedenfor at det blir en redningsaksjon.

NGO-ene har imidlertid ikke til hensikt å sette migranter i land i Afrika.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.