Det norske skipet «Ocean Viking», som NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser bruker til sin felles virksomhet i Middelhavet, har natt til fredag plukket opp 39 migranter fra en trebåt som befant seg 35 nautiske mil fra kysten av Libya.

Det kunngjør Leger Uten Grenser på Twitter:

Båten drev tilsynelatende for vær og vind etter et motorhavari.

Etter noen ukers fravær er altså det norske skipet tilbake i det sentrale Middelhavet, hvor det har selskap av «Sea Watch 3», som torsdag morgen satte i land 119 migranter på havnen i Taranto i det sørøstlige Italia etter at Frankrike, Tyskland, Portugal og Irland hadde lovet å ta hånd om dem, og av «Open Arms», som onsdag satte i land 119 migranter på havnen i Messina på Sicilia.

På Sardinia, den andre store italienske øya i Middelhavet, har det siden nyttår ellers vært en rekke ilandstigninger av i alt 200 migranter som er kommet dit for egen maskin i trebåter fra Algerie.

Italias innenriksminister, teknokraten Luciana Lamorgese, har forøvrig lanset et forslag om amnesti for ulovlige innvandrere i Italia som har en arbeidskontrakt og er villige til å betale en engangssum. Antallet personer det er tale om, kan være så høyt som 400.000.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.