«Ocean Viking» ankommer havnen i Taranto i Italia den 16. oktober 2019. Foto: Ingenito / ANSA via AP / Scanpix.

Italias innenriksdepartement har tirsdag tilbudt det norske skipet «Ocean Viking» en trygg havn for de 104 migrantene ombord i Pozzallo på Sicilia. Beslutningen ble tatt etter at Frankrike og Tyskland lovet å ta hånd om 70 av migrantene, skriver La Repubblica.

En rekke venstrepolitikere og organisasjoner i Italia har de siste dagene lagt press på regjeringen med sikte på ilandstigning i en italiensk havn for migrantene, som har seilt i Middelhavet siden de ble plukket opp utenfor kysten av Libya den 18. oktober.

Regionen Toscanas president Enrico Rossi (PD) anklager regjeringen for å følge samme politikk som tidligere innenriksminister Matteo Salvini. 5S-leder og utenriksminister Luigi Di Maio ønsker ikke å få opphevet sikkerhetsloven som ble vedtatt før regjeringsskiftet, mener Rossi. Man kan altså se tegn til konflikt mellom regjeringens koalisjonspartnere i migrasjonsspørsmålet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂