Moria-leiren på Lesbos sett fra luften den 1. desember 2019. Foto: Aris Messinis / AFP / Scanpix.

Et utvalg av ledere på politisk, føderalt og delstatlig nivå i den tyske regjeringskoalisjonen har besluttet at Tyskland skal ta imot opptil 1500 spesielt sårbare barn og ungdommer som befinner seg i overfylte leirer på de greske øyene.

Vedtaket omfatter personer under 14 år, de fleste av dem jenter, som både er uledsagede og trenger behandling, skriver Die Welt.

Utvalget det er tale om, kalles for Koalitionsausschuss, og er en uoffisiell komité internt i koalisjonen som i praksis er blitt et strategisk beslutningsorgan for Tysklands regjering.

Denne gruppen har altså valgt en annen linje enn Østerrikes statsminister Sebastian Kurz, som på sitt lands vegne avviser å gjøre noe tilsvarende vis-à-vis Hellas nå.

Vedtaket involverer også resten av EU:

Mottaket av disse mindreårige i Tyskland skal skje innenfor rammen av en europeisk løsning, kunngjorde ledere fra unionspartiene og SPD sent mandag kveld etter konsultasjoner ved statsministerens kontor i Berlin.

På europeisk nivå forhandles det «i disse dager» om organiseringen av mottaket av disse barna i en «koalisjon av villige», forklarer lederne for CDU, CSU og SPD. Tyskland er således rede «til å ta en passende andel».

Til tross for greske bestrebelser for å holde grensen stengt, har tilstrømningen av mennesker fra Tyrkia til Hellas økt etter at den tyrkiske president Erdogan i slutten av februar gav migrantene i landet fritt leide til Europa.

Koalisjonskomiteen forsikrer også Hellas om sin «støtte og solidaritet» i beskyttelsen av EUs yttergrense

Ifølge greske myndigheter har mer enn 1700 personer nylig kommet til Lesbos og andre greske øyer i Egeerhavet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂