Sebastian Kurz. Stillbilde: ORF.

Østerrike vil hjelpe grekerne i bestrebelsene for å hindre migranttrafikk over grensen fra Tyrkia, og sender en taktisk politienhet av typen Cobra, en drone og to piloter, samt et pansret kjøretøy til Hellas.

Det opplyste den østerrikske statsminister Sebastian Kurz søndag formiddag på TV-programmet Pressestunde hos allmennkringkasteren Österreichischer Rundfunk (ORF).

Østerrike gir også en million euro i humanitær bistand for å avhjelpe nøden på den gresk-tyrkiske grensen, skriver Kronen Zeitung.

Kansleren sier følgende om den østerrikske hjelpepakken: «Hjelp på stedet i øyeblikket det viktigste middelet for å forhindre en storming av EUs yttergrense.»

EU må kjenne sin besøkelsestid, mener han:

Kurz understreker at Hellas trenger EUs fulle støtte og solidaritet i denne vanskelige situasjonen, som den tyrkiske president Erdogan bevisst har foranlediget og fremprovosert. «Nå gjelder det at EU viser samhold og ikke svakhet overfor Tyrkia», ifølge Kurz.

Østerrike er forberedt dersom det kommer til en grensestorming, sa Kurz ifølge den østerrikske avisen Heute, som også har omtalt statsministerens TV-opptreden.

Kurz vil hjelpe på stedet, men avviser å ta imot flere flyktninger i Østerrike. Han advarer mot signaleffekten det ville ha på mange millioner mennesker på flukt verden rundt, de aller fleste av dem internt fordrevne, men også konsekvensene:

Kurz avviser en humanitær aksjon for å hente kvinner og barn til Østerrike: «Den som tar imot kvinner og barn, tar også imot fedre og menn.»

Både i Tyskland og Østerrike har De grønne foreslått dette. For Østerrikes regjering er det potensielt delikat, siden De grønne er med i regjeringskoalisjonen. Men Kurz avviser at dette truer regjeringssamarbeidet.

Østerrikes statsminister fremhever at «alt må gjøres for å sikre at den greske grensen til Tyrkia forblir stengt, og la til at vi ikke skulle la oss lure inn i Erdogans spill», skriver Greek Reporter.

Mandag reiser den greske statsminister Kyriakos Mitsotakis til Berlin for å møte Tysklands statsminister Angela Merkel. Tirsdag drar han videre til Wien for å møte Kurz.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.