Migranter befinner seg på tyrkisk side av et grensegjerde mellom Tyrkia og Hellas ved Kastanies den 5. mars 2020. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / Scanpix.

I en intern, fortrolig rapport som EUs grensebyrå Frontex har utarbeidet om situasjonen på grensen mellom Hellas og Tyrkia, heter det at et høyt antall migranter i Tyrkia om ikke lenge igjen kan forventes å sette seg i bevegelse mot Hellas.

Det skriver Die Welt, som har fått tilgang til rapporten.

Bakgrunnen for denne advarselen er at restriksjoner på den frie bevegeligheten som tyrkiske myndigheter har innført på grunn av koronaepidemien, før eller siden vil bli opphevet i provinser som befinner seg i nærheten av grensen til Hellas.

Av rapporten går det også frem at greske myndigheter har sendt 262 politifolk til grensen fra andre regione i Hellas, og at det planlegges å sende 400 til.

Greske grensestyrker har hatt høy beredskap på grensen mot Tyrkia siden slutten av februar, da den tyrkiske president Erdogan gav migrantene i landet fritt leide til Europa. I ukene som fulgte klarte Hellas i det store og hele å forsvare grensen mot migrasjonstrykket.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.