Tysklands statsminister Angela Merkel får et speil i gave av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under den offisielle åpningen av det tyrkisk-tyske universitetets nye campus i Istanbul den 24. januar 2020. Foto: Ahmed Deeb / Reuters / Scanpix.

Europa står overfor en stor ny migrasjonsbølge fra Tyrkia, hvor president Recep Tayyip Erdogan ønsker å kvitte seg med en million flyktninger, og hele tiden truer EU med å «åpne slusene».

Det går frem av en hemmelig tysk regjeringsrapport som er lekket til avisen Bild.

Erdogan har truffet tiltak mot det høye antallet syriske flyktninger som oppholder seg illegalt i Tyrkia, og flere tyrkiske provinser nekter nå å ta imot flere, skriver OE24, som siterer fra Bilds omtale av rapporten.

På grunn av «den lavere aksepten i befolkningen» og den «antrengte økonomiske situasjonen i landet intensiverer tyrkiske myndigheter tiltakene mot flyktninger/migranter», heter det i rapporten.

Bare på grunn av tiltak iverksatt i Istanbul skal mer enn 100.000 syrere ha forlatt byen på terskelen til Europa.

I Tyrkia gjelder siden desember en lov «om skjerping av asyl- og utsendelsespraksis». Konsekvensene er blant andre at avviste asylsøkere nektes sosialhjelp og offentlige helsetjenester

Dette øker etterspørselen etter tjenester fra menneskesmuglere, som tilpasser sine priser. Som et resultat av dette øker migrasjonen, heter det i rapporten.

4,2 millioner flyktninger, hvorav 3,7 millioner er syrere, oppholder seg for tiden i Tyrkia, opplyser det tyske nyhetsmagasinet Focus. Det store spørsmålet er hvor de i lengden har tenkt å gjøre av seg.

Lekkasjen av det hemmelige regjeringsdokumentet fant sted kort tid før Tysklands statsminister Angela Merkel fredag dro på besøk til Tyrkia, hvor hun møtte president Erdogan i Istanbul, ikke minst for å drøfte migrasjonsrelevante saker.

Merkel lovte på EUs vegne i 2016 å betale Tyrkia seks milliarder euro for å hjelpe syrere i Tyrkia, mens tyrkiske myndigheter på sin side skulle stanse migrasjonsstrømmen til Europa av syrere i landet, og forplikte seg til å ta tilbake syriske flyktninger som returneres fra Hellas.

Erdogan har med jevne mellomrom truet med å bryte avtalen, etter alt å dømme med sikte på å presse mer penger ut av EU. Under en felles pressekonferanse med Merkel fredag sa Erdogan at Tyrkia har brukt 40 milliarder euro, skriver Frankfurter Rundschau.

Merkel på sin side lovet å hjelpe til med å styrke den tyrkiske kystvakten, som spiller en nøkkelrolle i kontrollen med migrasjonen fra Tyrkia til de greske øyene rett utenfor det tyrkiske fastlandet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!