Nytt

En gruppe syriske flyktninger som har krysset Evros-elven som skiller Tyrkia fra Hellas, går i retning Didymoteicho den 30. april 2018. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / Scanpix.

Tyrkia vil ikke lenger å stanse syriske flyktninger som forsøker å komme seg til Europa, sier en tyrkisk tjenesteperson til Reuters. Bakgrunnen er forvetninger om en snarlig flyktningstrøm fra Idlib-provinsen i Syria.

Ordre skal allerede være gitt om ikke å gripe inn:

Turkish police, coast guard and border security officials have been ordered to stand down, the Turkish official added. Earlier on Thursday, a local Turkish governor said an attack on Turkish military in Idlib killed nine soldiers.

EU og Tyrkia inngikk i mars 2016 en avtale om at unionen skulle betale tyrkerne seks milliarder euro i to rater på tre milliarder, mot at Tyrkia stanset flyktninger i landet som forsøkte å komme seg til Europa. Året i forveien hadde rundt tre millioner syrere kommet til Tyrkia på grunn av borgerkrigen i Syria.

Dersom det den tyrkiske tjenestepersonen sier, medfører riktighet, må denne avtalen, som lenge har hengt i en tynn tråd, anses som død og begravet. Konsekvensen kan bli en kraftig økning i migranttrafikken fra Tyrkia til Europa.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!