Skjermdump Twitter.

I Tyrkia marsjerer nå tusener av mennesker, migranter og flyktninger, «mot Europa». De første startet umiddelbart etter at tyrkiske myndigheter natt til fredag opplyste om at politi, kystvakt og grensevakter skal ha fått ordre om ikke å stanse dem.

Tyrkiske myndigheter reagerte spontant etter at 33 tyrkiske soldater ble drept i angrep mot Idlib, natt til fredag. Tyrkia hevder angrepene ble utført av syriske kampfly, og at flere tyrkiske soldater også er alvorlig såret.

300 flyktninger og migranter er allerede kommet til Edirne ved grensa til Hellas etter at Tyrkia sa at de ikke lenger vil stanse flyktninger på vei til Europa.

En annen gruppe migranter er kommet til Ayvacik ved Tyrkias vestkyst, rett over sundet fra den greske øya Lesvos, klare til ta seg over i båt. Blant flyktningene er det mange syrere.

En tyrkisk tjenestemann opplyste torsdag at Tyrkia ikke lenger vil hindre flyktninger og migranter som ønsker å reise videre til Europa, kort etter at situasjonen i Syria eskalerte med et angrep som kostet 33 tyrkiske soldater livet. (NTB)

Frykter ny flyktningstrøm

Tyrkia frykter at en ny stor flom av flyktninger skal komme til landet fra Syria som følge av den syriske offensiven i Idlib-provinsen. Det er allerede 3,6 millioner flyktninger og migranter i landet, noe det er økende misnøye med i lokalbefolkningen.

I en serie Twitter-meldinger anklaget president Recep Tayyip Erdogans pressesjef Fahrettin Altun Syrias president Bashar al-Assad for etnisk rensing. Han beskylder ham for å forsøke å drive millioner av syrere ut av Idlib-provinsen.

– Disse menneskene vil prøve å flykte til Tyrkia og Europa. Det er allerede 4 millioner flyktninger i landet vårt, og vi har ikke kapasitet eller ressurser til å slippe inn enda en million, skrev han.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.