Nato-sjef Jens Stoltenberg oppfordrer alle parter til å trappe ned den farlige situasjonen og unngå ytterligere forverring av den allerede fryktelige humanitære situasjonen i regionen. Foto: Reuters/Francois Lenoir / NTB scanpix

Nato-sjefen Jens Stoltenberg fordømmer luftangrepene fra Syria mot tyrkiske styrker, men ber samtidig Tyrkia trappe ned den spente situasjonen med Syria.

I en uttalelse fra Nato natt til fredag uttrykker generalsekretær Jens Stoltenberg bekymring over den tilspissede situasjonen i Idlib-provinsen i Syria. Minst 29 tyrkiske soldater er drept i angrep utført av syriske kampfly i Idlib-provinsen torsdag, og torsdag kveld bestemte Tyrkias politiske ledelse å besvare angrepet med samme mynt.

I en samtale med Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu torsdag kveld fordømte Stoltenberg det han omtaler som «de fortsatte vilkårlige luftangrepene fra det syriske regimet og dets støttespiller Russland».

– Han ba dem stoppe offensiven, respektere folkeretten og støtte FNs innsats for en fredelig løsning, står det i uttalelsen formidlet av Nato-talskvinne Oana Lungescu.

– Han oppfordrer alle parter til å trappe ned den farlige situasjonen og unngå ytterligere forverring av den allerede fryktelige humanitære situasjonen i regionen, står det videre

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂