Tyrkiskstøttede krigere sør for Idlib er såret i kamp med regjeringsstyrker 1. mars 2020. Foto: AP/Scanpix

Russiske luftangrep i nordvestlige Syria har tatt livet av 78 tyrkiskstøttede opprørere, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Angrepene i Idlib-provinsen nordvest i Syria, som er det siste opprørskontrollerte området i landet, har også ført til nesten 90 sårede.

De russiske luftangrepene ble rettet mot en treningsleir som tilhører islamistgruppen Faylaq al-Sham, som støttes av Tyrkia, ifølge SOHR.

Russland står side om side med det syriske regimet i konflikten i Syria.

Tyrkia og Russland inngikk en våpenhvileavtale i Idlib tidligere i år, men avtalen har vært vaklende.

En paraplyorganisasjon for tyrkiskstøttede opprørere i området bekrefter overfor AFP at russiske luftangrep mandag traff en av deres stillinger og førte til tap av menneskeliv. De gikk imidlertid ikke ut med hvor mange som ble drept.

Tyrkia har over lang tid støttet opprørere i Syria. De har forhandlet med Russland om å få på plass observatører i Idlib for å sikre at avtalen overholdes.

Forrige uke forlot tyrkiske soldater en av sine største observasjonsposter i området etter å ha vært omringet av syriske regjeringsstyrker i lang tid.

Over 380.000 personer har mistet livet i løpet av den ni år lange borgerkrigen i Syria. Halve Syrias befolkning har også blitt drevet på flukt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.