Finland og Sverige har måttet love Tyrkia å utlevere ettersøkte som oppholder seg i landene. Sverige har sagt ja til å utlevere en person dømt for kredittkortsvindel i hjemlandet. Tyrkia er utålmodig og vil ha mange fler. Hvordan rimer dette med hvordan Tyrkia oppfører seg i nabolaget.

Erdogan var nylig i Kniv og støtter Ukraina. Men hans hær oppfører seg som russerne.

Fredag ble det også meldt om et tyrkisk luftangrep mot en FN-støttet spesialskole for jenter i en landsby i de kurdiskstyrte områdene nordøst i Syria. Ifølge SOHR ble fire barn drept og flere andre såret.

Også den kurdisk-syriske organisasjonen PYD melder om angrepet.

– Et tyrkisk okkupasjonsfly angrep en spesialskole for jenter som var under FN-beskyttelse i landsbyen Shmouka i Hasakah, noe som førte til at fire barn døde og elleve andre ble såret, skriver PYD på Twitter.

Siden 2016 har Tyrkia gjennomført tre store militæroperasjoner på syrisk side av grensen, og landet kontrollerer nå flere områder nord i Syria. Den siste tiden har situasjonen blitt mer anspent som følge av at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har truet med en ny operasjon rettet mot kurdisk milits på syrisk side av grensen.

«Nabolaget» er preget av krigsforbrytelser på mange sider: Aserbajdsjans krig mot Armenia, Tyrkia bomber hvor det vil og bruker militser, det samme gjør Putin med Wagner-gruppen og tsjetsjenere. Kurderne bemanner forsvarsposisjoner sammen med syriske regjeringssoldater av ren nødvendighet.

Minst 14 sivile ble drept og nærmere 40 såret da et marked i byen al-Bab i Nord-Syria ble beskutt med tungt artilleri fredag, ifølge SOHR.

Byen er kontrollert av tyrkisk-støttede opprørere.

Både den syriske observatørgruppa SOHR og Hvite hjelmer melder om angrepet. Begge grupperingene er knyttet til den syriske opposisjonen.

SOHR oppgir at beskytningen kom fra et område i Aleppo-provinsen der syriske regjeringsstyrker er utplassert. Gruppa mener at angrepet er en hevn for det tyrkiske luftangrepet som nylig drepte minst 17 personer på en syrisk grensepost.

De drepte var syriske regjeringssoldater og kurdiske militssoldater som samarbeider om forsvaret av syrisk territorium.

Angrepet skal ha vært et svar på kurdisk beskytning mot stillinger på tyrkisk side av grensen.

Denne krigen pågår dag for dag, den er blodig og verden orker ikke bry seg. Faren er at Ukraina ser ut til å være på vei mot samme tilstand.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.