Tyrkisk artilleri bombet søndag en kurdisk landsby i Syria og fire YPG-krigere ble drept, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Mandag fortsatte bombingen av PKK i Irak.

Opplysningene samstemmer med det kurdiske kilder sier: At Ankara bruker kampen mot IS som påskudd til å bombe kurderne. NATO og USA har sagt Tyrkia har rett til å forsvare seg, men hvis Tyrkia spenner buen for høyt kan det blir vanskelig for Vesten å dekke over for Tyrkia.

Minst fire kurdiske krigere ble såret av artilleriilden i landsbyen Zor Maghar i provinsen Aleppo, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Den syrisk-kurdiske militærorganisasjonen YPG og Den frie syriske armé skal også ha blitt rammet av angrepene. I en uttalelse ber YPG Ankara om å stoppe aggresjonen mot seg, ifølge Reuters.

– Vi ber det tyrkiske lederskapet innstendig om å stanse denne aggresjonen og følge internasjonale retningslinjer, heter det i uttalelsen.

YPG er blant de kurdiske styrkene som støttet av amerikanske luftangrep hardrevet IS tilbake i Syria.

Angrepet kommer morgenen etter at Tyrkia har bedt NATO om rådgivning i forbindelse med den anspente situasjonen i landet.

Samtidig fortsetter luftangrepene mot PKK i Nord-Irak mandag, ifølge Reuters.

Tyrkia håper å tvinge NATO og USA til å backe deres versjon, men det kan bli vanskelig når Ankara så åpent demonstrerer hva som er deres hovedmål: Å knekke PKK: Den såkalte kampen mot IS er et skalkeskjul.

Vestlig etterretning sitter trolig på mye informasjon om hvordan Tyrkia har gitt IS fritt leide. IS-soldater som er blitt såret er fraktet til tyrkiske sykehus og pleiet der. Dette er rapportert av flere medier.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/–Tyrkia-bombarderer-kurdiskkontrollert-landsby-i-Syria-8106532.html