Droneangrep mot en militærskole i provinsen Homs har tatt livet av minst 100 personer, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). 140 skal være såret.

Dette melder NTB-AFP-DPA.

Minst ni sivile, deriblant barn, er blant dødsofrene. Noen skal være kritisk skade.

Torsdag var det også luftangrep mot kurdiskkontrollerte områder nordøst i Syria. Minst ni mennesker ble drept, ifølge kurdiske styrker, som anklager Tyrkia for å stå bak.

Syriske myndigheter anklager militante grupper med internasjonal støtte for å stå bak angrepet i Homs. Det skal ha skjedd midt under en eksamensseremoni på skolen.

Syrisk fjernsyn melder på Telegram at det dreier seg om et «terrorangrep» og at det er et stort antall ofre. Angrepet ble utført med droner lastet med sprengstoff, ifølge den syriske hæren.

SOHR mistenker at enten jihadistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS) eller IS kan ha stått bak, men ingen har så langt tatt ansvar for handlingen. Begge gruppene er motstandere av president Bashar al-Assads regime.

Angrepet skal ha blitt gjennomført cirka 20 minutter e

Etter at Syrias forsvarsminister hadde forlatt stedet, ifølge ubekreftede meldinger i sosiale medier.

Omtrent samtidig meldes det at et amerikansk F-16-fly har skutt ned en tyrkisk drone som fløy nær amerikanske styrker i Syria.

Et amerikansk F-16-fly har skutt ned en tyrkisk drone som fløy nær amerikanske styrker i Syria, opplyser ikke navngitte tjenestepersoner til Reuters.

Ifølge nyhetsbyråets kilder var det flere anrop fra USA til tyrkiske myndigheter der de ble advart om at de opererte i nærheten av amerikanske bakkestyrker i Syria.

Det er ganske spesielt at et Nato-land skyter ned et våpen fra en såkalt alliert.

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.