Assad er ved å vinne krigen og det er vanskelig å se for seg at Putin vil la Erdogan spolere seieren. Foto: Tass

Moskva sender to fregatter til farvannet utenfor Syria, i tillegg til en som allerede er der. Moskva markerer dermed militær støtte til Assad i hans konfrontasjon med Erdogan.

Russia’s Black Sea Fleet has dispatched the Admiral Makarov and Admiral Grigorovich frigates to the Mediteranean, its spokesman Alexei Rulev said. A third frigate, the Admiral Essen, has been in the Mediterranean since December 2019, Rulev added.

Ankara skjøt ned to syriske Sukhoi-jagere søndag og har pøst på med soldater og materiell inn Idlib.

Det er vanskelig å se hvordan Erdogan skal kunne vinne en krig i Syria hvis Putin støtter Assad. USAs UD uttrykker støtte til Ankara, hvor dypfølt den er, er vanskelig å si.

Erdogan har også startet et løp mot Europa ved å åpne portene for titusener av migranter.

Tyrkia kunngjorde søndag at landet har innledet en militæroffensiv mot det russiskstøttede syriske regimet.

En uttalelse fra landets forsvarsminister Hulusi Akar regnes som den første offisielle bekreftelsen på det som allerede ser ut til å være i full gang i den syriske Idlib-provinsen.

– I etterkant av det avskyelige angrepet 27. februar i Idlib fortsetter operasjon Spring Shield, sier Akar i en video som er lagt ut av departementet.

To syriske fly er skutt ned i Idlib-provinsen av tyrkisk ild, mens syrerne på sin side har skutt ned en tyrkisk drone. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder at den regimekontrollerte flybasen Al-Nayrab i Aleppo er satt ut av spill etter tyrkiske angrep.

Basen er en av dem det syriske regimet bruker til å gjennomføre luftangrep i Idlib.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder at tyrkiske styrker har trappet opp sitt bombardement av syriske stillinger, kjøretøy og kolonner i både Hama, Idlib og Aleppo. Droner og artilleri er blitt tatt i bruk i angrepene mot Al-Nayrab-basen, skriver gruppa på sine nettsider.

Ifølge SOHR var det to syriske Sukhoi 24-maskiner som ble skutt ned tidligere på dagen av tyrkiske F-16-fly. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂