Russiske styrker deler ut matforsyninger i Adra, Syria. Arkivfoto:Reuters/Omar Sanadiki/NTB scanpix

USAs president Donald Trump uttrykker bekymring for krigshandlingene i Idlib og Aleppo og ber Russland kutte støtten til det syriske regimet.

I en telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttrykte Trump «bekymring for voldshandlingene i Idlib i Syria og formidlet USAs ønske om at Russland avslutter støtten til Assad-regimets grusomheter», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Ifølge syriske medier har president Bashar al-Assads regjeringsstyrker inntatt mesteparten av Aleppo-provinsen som fortsatt var på opprørernes hender.

Med russisk flystøtte har regjeringsstyrkene siden desember rykket fram i Aleppo, Idlib og opprørskontrollerte områder i Latakia-provinsen.

Tyrkia mener den spente situasjonen i Idlib ikke kan løses før syriske regjeringsstyrker trekker seg tilbake til grensen som Tyrkia og Russland ble enige om i 2018.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂