Nytt

Atimah, Syria, på grensen til Tyrkia. Verden venter bare på at Putin og Assad skal gå løs på Idlib-provinsen hvor det bor 700.000 flyktninger. Foto: Osman Orsal/Reuters/Scanpix

Russland kommer igjen med en advarsel til USA om ikke å blande seg inn i gjenerobringen av Idlib-provinsen. Putin og Assad vil ha frie hender.

Men det kan ikke USA gi dem. USA har tvert i mot advart Assad mot å bruke kjemiske våpen.

Det fikk Russland til å påstå at det ikke var Assad, men opprørerne som planla bruk av kjemiske våpen. Meningen var at Assad skulle få skylden slik at USA kunne intervenere med god samvittighet.

Det som toppet denne storyen var at russerne påsto at britiske spesialstyrker var involvert. Dermed beviste russerne at de er dårlige løgnere.

Nå går russerne mer direkte på USA og sier de skal ligge unna Idlib:

Russlands ambassadør i USA advarer amerikanerne mot det han kaller «ubegrunnet og ulovlig aggresjon mot Syria».

Russland har uttrykt bekymring over amerikanske signaler om at USA forbereder nye angrep i Syria, melder Reuters.

Den russiske ambassadøren, Anatolij Antonov, har offentliggjort sine advarsler på ambassadens facebookside. Dette skjer etter møter med flere embetsmenn i den amerikanske administrasjonen, blant dem James Jeffrey, USAs spesialutsending til Syria.(NTB)

Skulle det bli brukt kjemiske våpen kommer neppe USA til å sitte stille. I motsetning til Obama trekker ikke Trump seg.

Russerne har ansamlet en betydelig flåtestyrke utenfor Syria:

NATOs talskvinne Oana Lungescu sa onsdag at mange av de russiske skipene i Middelhavet er utstyrt med krysserraketter. Det skal være rundt 15 russiske krigsskip i farvannene ved Syria. Russerne har levert omfattende militær støtte til Assad-regimet, som vesten forsøker å få fjernet. (NTB)