Et tyrkisk militært kjøretøy nær Alakamis, i Idil-provinsen sør i Tyrkia. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Mehmet Guzel/NTB scanpix

Tyrkiske styrker har begynt å trekke seg tilbake fra en av Tyrkias største utposter i Syria etter at den det siste året har vært omringet av syriske styrker.

Både eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) og en tyrkiskstøttet opprørskommandant bekreftet tirsdag tilbaketrekkingen.

Utposten ligger i Morek i provinsen Hama, nordvest i Syria, som nå for det meste er kontrollert av det syriske regimet.

Styrker som støtter president Bashar al-Assad omringet utposten i fjor i forbindelse med en større regjeringsoffensiv mot Idlib-provinsen, som da var den siste store opprørsbastionen i Syria.

De tyrkiske styrkene skal nå omplasseres til andre tyrkiske stillinger i Idlib, opplyser en syrisk opprørskommandant til nyhetsbyrået AFP.

Siden september 2018 har Tyrkia etablert tolv observasjonsposter nordvest i Syria.

Tyrkia har også okkupert et større område på syrisk side av grensen, deriblant byen Afrin i Aleppo-provinsen, som nå styres av syriske islamistiske opprørere med støtte fra Tyrkia.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂