Et såret medlem av militsen som Tyrkia benytter seg av, Free Syrian Army, da Tyrkia trengte inn i kurdiskkontrollert område i oktober i fjor. Foto: Abacapress/Scanpix

Minst fem tyrkiske soldater er drept i et syrisk angrep mot en tyrkisk observasjonspost i idlib i Nord-Syria, ifølge tyrkiske myndigheter.

Angrepet, som skal ha blitt utført av syriske regjeringssoldater, skjedde i Taftanaz i Nord-Syria.

Ytterligere fem soldater ble såret i angrepet, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet til den tyrkiske TV-kanalen NTV.

Tyrkia vil besvare angrepet, opplyser tyrkiske tjenestemenn til Reuters.

Tyrkiske militærkolonner har det siste døgnet fortsatt å kjøre inn i Idlib-provinsen, og Tyrkia har også etablert enda en militærbase på syrisk territorium, denne gangen vest i Aleppo.

De nyankomne tyrkiske styrkene er blitt stasjonert på ulike steder, deriblant den militære flyplassen i Taftanaz, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Gruppen viser til troverdige kilder som sier at den tyrkiske hæren har forberedt tyrkiskstøttede syriske opprørere på å iverksette en stor militæroperasjon mot syriske regimestyrker som den siste tiden har rykket nærmere tyrkiske observatørposter i Idlib-provinsen.

Siden fredag har Tyrkia sendt 350 kjøretøy med soldater til området sammen med stridsvogner og tunge våpen for å styrke sin posisjon. I forrige uke ble sju tyrkiske soldater og én sivil drept i et angrep i Idlib.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.