Et luftangrep mot en bygning i Damaskus har tatt livet av ti personer, blant dem fire medlemmer av Irans revolusjonsgarde.

Israel står bak angrepet, ifølge den iranske Revolusjonsgarden.

– Dødstallet steg fra seks til ti etter at døde som fortsatt var fanget under ødeleggelsene, ble funnet, sier direktør i Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdulrahman, til AFP.

Eksilgruppen er basert i Storbritannia og henter informasjon fra et nettverk av kilder i Syria.

Ifølge SOHR er distriktet der angrepet inntraff kjent for å være hjem til medlemmer av Irans revolusjonsgarde og proiranske palestinske grupperinger.

– Angrepene var rettet mot høytstående medlemmer av disse gruppene, sa Abdulrahman i en tidligere oppdatering.

– Revolusjonsgardens etterretningssjef i Syria, hans nestleder og to andre medlemmer ble drept i det israelske angrepet mot Syria, melder det iranske nyhetsbyrået Mehr. (NTB-AFP-Reuters-AP)

Revolusjonsgarden bekrefter at fire av deres medlemmer ble drept i angrepet, og  anklager Israel for å ha stått bak. Israel Defense Force (IDF) har ikke kommentert hendelsen

Det skal være et boligbygg som ble rammet, og lokale medier melder om eksplosjoner.

Hundrevis av angrep
De siste ukene har Israel blitt anklaget for å trappe opp angrepene mot høytstående iranske og iran-allierte personer i Syria og Libanon, noe som øker frykten for at Gaza-konflikten kan utvide seg.

I desember ble en iransk general drept i et israelsk droneangrep i Syria, meldte iranske medier og SOHR. Angrepet fant sted omtrent 10 kilometer sør for Damaskus.

Israel har utført hundrevis av luftangrep mot Syria siden borgerkrigen brøt ut der i 2011, primært rettet mot Iran-støttede libanesiske Hizbollah-styrker og den syriske hærens stillinger.

Angrepet ble utført ved hjelp av presisjonsstyrte missiler,  sa en syrisk sikkerhetskilde til Reuters.

Iran sier de forbeholder seg retten til å svare på det israelske angrepet.

Talsperson Nasser Kanaani i det iranske utenriksdepartementet sier Iran vil svare på «det passende tidspunkt og sted». Han fordømmer det som beskrives som «en opptrapping i aggressive og provoserende angrep» fra Israel.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.