Fra begravelsen i Teheran av de iranske ofrene etter antatt israelsk bombing i Syria tidligere denne uken. Foto: AP Photo/Vahid Salemi

USA har høy beredskap og forbereder seg på et mulig iransk angrep mot amerikanske eller israelske interesser, ifølge en amerikansk tjenesteperson.

Iran blir mer og mer åpent involvert i striden i Midtøsten. For det meste lar det iranske regimet terrorgrupper som Hizbollah og Houtiene utføre angrep og terror for seg.

Også Hamas skal i stor grad være støttet av Iran.

Selv har regimet i Iran holdt en nokså lav profil i bakgrunnen,.

Men nå meldes det at USA frykter en større aksjon eller angrep fra Iran, rettet mot amerikanske eller israelske interesser i regionen. Det fryktes at dette vil finne sted i nær fremtid.

Grunnen skal være det seneste luftangrepet mot Syria, der blant annet sju medlemmer av Irans mektige Revolusjonsgarde mistet livet. Det antas at Israel står bak angrepet, og at det ble benyttet (den israelske utgaven av) F-35-fly.

Se også tidligere artikkel under.

NTB-Reuters melder om saken.

Fra medier i USA rapporteres det at man frykter et betydelig angrep, kanskje allerede i løpet av neste uke, mot amerikanske eller israelske mål i den aktuelle regionen i og omkring Israel.

Overfor nyhetsbyrået AP bekrefter en amerikansk tjeneperson at landet forbereder seg på et slikt mulig angrep.

– Vi har helt klart et høyt nivået av årvåkenhet, sier den ikke navngitte kilden.

Regimet i Iran fremstår etter manges mening mer og mer som en ren terror-organisasjon. I islams navn forårsaker de død, kaos og lidelser i hele Midtøsten.

At iranerne i tillegg hjelper Russland med droner og annet utstyr til bombing av blant annet sivile i Ukraina, gjør ikke bildet av dette regimet bedre.

Mange tror den dagen nærmer seg da Israel ser seg nødt til å rette et hardt slag mot selve Iran, og for svekke regimets evne til å fungere som nav for terrorvirksomhet. Dette er noe Israel skal ha lagt detaljerte planer for i flere år.

Det bør uansett skje før Iran får sin første atombombe klar, noe en del frykter at Russland vil medvirke til.

Les også: 

Iransk general drept i israelsk luftangrep i Damaskus

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.