USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill

USA har utført nye angrep mot anlegg i Syria som kan knyttes til Iran, ifølge landets forsvarsminister. Det skal dreie seg om et treningsanlegg og et skjulested.

Ifølge forsvarsminister Lloyd Austin ble de to angrepene gjennomført søndag. De kommer etter en rekke angrep mot amerikanske styrker i Irak og Syria.

NTB-Reuters melder om saken.

Det har vært flere slike amerikanske angrep de senere dager, både fra hangarskip og trolig fra baser på land i regionen. Se også sak under.

USA har nå to såkalte hangarskipsgrupper i Middelhavet, noe som til sammen utgjør en temmelig formidabel styrke.

En slik gruppe består av ett hangarskip, pluss en rekke støttefartøyer, vanligvis også ubåter med rakettkapasitet.

I en uttalelse opplyser forsvarsministeren at angrepene søndag var rettet mot et treningsanlegg nær byen Abu Kamal og et skjulested ved byen Mayadeen. Angrepene skal ha blitt beordret av president Joe Biden.

Det er så langt ikke kjent om noen ble drept eller såret.

– Presidenten har ingen høyere prioriterer enn sikkerheten til amerikansk personell, og han beordret dette for å gjøre det klart at USA vil forsvare seg, sine styrker og sine interesser, uttalte Austin.

Det er tredje gang siden 26. oktober at USA angriper med droner, fly og raketter mot landets styrker i Syria og Irak, noe som settes i sammenheng med krigen mellom Israel og Hamas.

USAs sterke militære tilstedeværelse i området ses blant som et signal til Iran om ikke å blande seg direkte inn i krigen mellom Israel og Hamas.

Iran og landets støttespillere, som blant annet Russland, hevder USA er medansvarlig for at Israel har erklært krig mot Hamas.

Fra andre hold påpekes det at nettopp Iran har vært sentral i å støtte og utruste Hamas i forbindelse med terrorangrepet mot Israel den 7. oktober, det angrepet som utløste denne krigen.

Iran kontrollerer også terrorgruppen Hizbollah i Libanon, en gruppe Israel frykter skal gå til angrep fra grensen i nord. Mange vil mene at brorparten av de kriger og uroligheter som pågår i hele regionen i dag drives frem av regimet i Iran.

Les også: 

Det spisser seg til: USA med flyangrep mot iranske mål i Syria

 

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.