USAs president Joe Biden på vel til Det ovale kontor i Det hvite hus i Washington D.C. den 13. april 2024. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB.

USAs president Joe Biden sa i en telefon­samtale med Israels stats­minister Benjamin Netanyahu lørdag at USA ikke vil støtte noe israelsk mot­angrep på Iran, sier en høyt­stående kilde i Det hvite hus til Axios.

Ifølge det amerikanske nyhets­mediets kilder frykter Biden og hans fremste rådgivere at et israelsk motangrep Israel vil utløse en katastrofal regional krig.

Biden fortalte Netanyahu at den felles forsvarsinnsatsen fra Israel, USA og andre land i regionen førte til at det iranske angrepet mislyktes, ifølge tjenestemannen i Det hvite hus.

«Du fikk en seier. Ta seieren», sa Biden til Netanyahu, ifølge tjenestemannen.

Da Biden sa til Netanyahu at USA ikke vil delta i noen offensive operasjoner mot Iran og ikke vil støtte slike operasjoner, sa Netanyahu at han forsto det.

Biden sa at han kommer til å ha en samtale med G7-lederne på søndag for å koordinere en felles diplomatisk respons på Irans angrep.

«Teamet mitt vil snakke med sine kolleger i hele regionen. Og vi vil holde tett kontakt med Israels ledere. Og selv om vi ikke har sett angrep på våre styrker eller anlegg i dag, vil vi være årvåkne overfor alle trusler og ikke nøle med å iverksette alle nødvendige tiltak for å beskytte vårt folk», sa Biden.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin har bedt sin israelske kollega Yoav Gallant om å holde USA orientert om enhver respons fra Israels side mot Iran, skriver Axios.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.