NTB

USA vil raskt forsyne den israelske hæren med mer utstyr og ressurser, inkludert krigsmateriell. I tillegg skal et hangarskip seile i retning Israel.

Det opplyser regjeringen i Washington søndag. Verdens største hangarskip USS Gerald R. Ford setter nå kursen for det østlige Middelhavet, ifølge USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Krigsskipet befant seg søndag i Adriaterhavet.

USAs president Joe Biden snakket samme dag med Israels statsminister Benjamin Netanyahu for andre dag på rad.

Biden sier at ytterligere militærhjelp allerede er på vei til Israel, som lørdag ble angrepet på flere fronter fra den palestinske Hamas-bevegelsen på Gazastripen. Pentagon skal dessuten utplassere flere kampfly på sine baser i regionen.

– Enda mer hjelp kommer i løpet av de neste dagene, lover Biden.

USA har i årevis forsynt den israelske hæren med våpen og annet krigsmateriell for flere hundre milliarder kroner. Amerikanerne forpliktet seg i 2016 til å gi 3,8 milliarder dollar i bistand til Israel hvert år.

Bistanden inngår i en tiårig hjelpepakke som garanterer våpen, ammunisjon og annen militær støtte – til en prislapp på rekordhøye 38 milliarder dollar.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.