USAs president vil ha fortgang i behandlingen av en ny støttepakke til Ukraina i Kongressen. Han slår fast at nye bevilgninger «ikke kan vente».

– Kongressen må godkjenne en tilleggsbevilgning før ferien, sier han. Skjer ikke det, er det fare for at Russlands president Vladimir Putin får «den største gaven», ifølge Biden. (NTB-AFP-Reuters)

Biden er så desperat at han er villig til å diskutere de åpne grensene i sør, som har medført at rundt 50 millioner såkalte amerikanske borgere er født i utlandet, hvorav mange som ankommer bedriver grov kriminalitet.

– Jeg er villig til å inngå betydningsfulle kompromisser når det gjelder grensen, sier han.

Om Republikanerne stoler på Biden-regimet er et helt annet spørsmål. Mange har i snart to år stilt spørsmål om hvorfor grensen til Ukraina er så viktig, mens grensen til USA er ikke-eksisterende.

Er Washington i stand til å gjøre noe med alle problemene?

Nå er reaksjonene sterke, også blant en del Demokrater.

USAs utenriksdepartement kunngjorde onsdag en forsendelse av våpen og utstyr til Ukraina verdt 175 millioner dollar, eller drøye 2 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Utenriksminister Antony Blinken sier forsendelsen er «en av de siste» USA kan bidra med før midlene som er bevilget, tar slutt.

Bidens regjering ba i oktober Kongressen om nesten 106 milliarder dollar til å finansiere våpen og økonomisk bistand til Ukraina og Israel, samt bevilgninger til USAs grensesikkerhet.

En god el amerikanere er mest bekymret for sin egen sikkerhet, noe meningsmålingene vviser. Kun valgfusk kan trolig forhindre at Trump vinner valget neste november, hvis da ikke Biden lykkes med å få Trump fengslet på livstid i alle de rettssakene han er utsatt for.

Få virker å tro at jussen kan hjelpe en sterkt svekket Biden,

Republikanerne kontrollerer imidlertid Representantenes hus med smalt flertall, og den siste tiden har USAs store Ukraina-støtte blitt et kontroversielt tema blant enkelte høyreorienterte folkevalgte.

Det hvite hus har gjentatte ganger advart om at en stans i USAs Ukraina-støtte øker sannsynligheten for at Russland vinner krigen. Det vil i så fall være en total ydmykelse for den sittende regjeringen,

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.