Når NRK og Tove Bjørgaas fremstiller noe som galskap, er det grunn til å se nærmere på saken. Hva er det de forsøker å skjule? Det er snart ikke den story som ikke viser seg å handle om noe helt annet så snart man begynner å grave.

Den radikale fronten som NRK er spydspissen for, liker å leke med Republikanerne. De fremstilles stort sett som uansvarlige, og nå når tyve representanter nekter Kevin McCarthy å bli Speaker of the House, velter NRK seg i adjektiver om at Republikanerne står for kaos og har gått av sporet.

NRK og NTB har løyet om USA i så mange år at de ikke lenger finner retningen. Det er en grunn til at de ikke forteller deg hva som skjer: Det kunne hende at det gikk opp noen at disse tyve i Representantenes hus står for noe viktig: America First.

Valget av Speaker er et vendepunkt. Det er en sak der en gruppe Republikanere ikke hører på Trump. Han har motvillig anbefalt McCarthy, og i dag formanet han de tyve til å tenke seg om.

Det har de gjort, og de sier til Trump: Dette er ikke din fight. Det er vår fight, og vi vil kjempe den på våre betingelser: Ingen flere bestikkelser fra Corporate America, ikke noe mer snakk om å leve på kreditt. Statsgjelden skal ikke økes, uansett hva som skjer.

Republikanerne i Senatet og Representantenes hus ga Demokratene og Biden 1700 milliarder dollar før jul. De kunne ha utsatt vedtaket til den nye Kongressen hadde trådt sammen.

Dette pengesløseriet øker inflasjonen ikke bare i USA, men i hele verden. Våre medier vil ikke innrømme at Biden-regimet har eksportert inflasjon til resten av verden.

Pakken inneholdt nye 47 milliarder dollar til Ukraina, slik at landet nå har mottatt rundt 110 milliarder dollar. Samtidig fantes det ingen penger til å sikre USAs grense i sør.

Biden trykker Patriot-Amerika ned i søla.

Nå er det payback time.

America First ville ikke ha et vinglehode som McCarthy i en så viktig posisjon. De må ha en de kan stole på. McCarthy har ikke på noen måte markert seg som en konservativ de siste seks årene. Han er, som man sier, «nowhere to be found».

Samtidig har Bush-familiens rådgiver Karl Rove og Mitch McConnell undergravet America First-kandidater til Kongressen. De har vekselvis nektet dem penger eller støttet deres Demokratiske utfordrere. Slikt kalles normalt for forræderi.

Grasrota har fått nok. De kunne kaldkvele disse politikerne. De vil at noen står opp og sier: Nå er det nok!

På forhånd hadde kommentatorene spådd at fem ville stemme mot McCarthy. Nå er det tyve. Løpet er trolig kjørt for ham.

Hvorfor er det viktig? Fordi dette handler om hvordan Trump vinner i 2024. Det er nå grunnlaget legges. I 2017 var Paul Ryan valgt til Speaker of the House. Ryan saboterte Trumps dagsorden fra dag én. Med flertall i begge kamre skulle Obamacare vært opphevet, men Ryan og John McCain forhindret det.

Ryan sitter nå i styret for Fox News og sørger for at anti-Trump-linjen følges. Ryan baksnakker Trump konsekvent. Han sier at Republikanerne ikke kommer til å vinne med Trump som kandidat. Programvertene på Fox & Friends og Hannity messer om hvor viktig det er å velge McCarthy. Newt Gingrich klandrer også de obsternasige tyve.

For ikke å snakke om hvordan de henges ut i regimemediene. Der kalles de terrorister, og de bør behandles deretter, heter det.

Tove Bjørgaas er på dette laget. Hun drikker fra samme brønn som Joy Reid på MSNBC. Tirsdag sa hun at Lauren Boebert fra Colorado var en av dem som hadde vært med på å planlegge 6. januar.

Bjørgaas nekter seg ingenting. Hun kunne gått inn som talskvinne for Liz Cheney eller Adam Kinzinger. Det finnes ingen nedre grense for henne.

De som sier nei, vet at man må sette foten ned. Flertallet er så marginalt at det gir dem mye makt. De kan torpedere en utvidelse av statsgjelden. En dag må noen si stopp.

Krigen i Ukraina, de sinnssyke superpakkene, tømmingen av den strategiske oljereserven og forberedelsene til å ta imot nye millioner i sør – alt dette forteller fornuftige mennesker at skuta er på vei ned. De ofrer gjerne McCarthy hvis spørsmålet er å redde landet fra undergang.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.