Flere republikanere ønsker å se Trump i rollen som Speaker of the House. Selv bekrefter han ikke at han er interessert i stillingen og sier at hans største fokus er å bli president og gjøre Amerika flott igjen.

Kort tid etter at Kevin McCarthy ble avsatt som Speaker of the House, kunngjorde representant Troy Nehls fra Texas at han hadde til hensikt å nominere Trump til rollen så snart som mulig.

Nehls stilte seg på side med flertallet av republikanerne i å stemme imot at McCarthys fjernes fra stillingen, skriver Newsweek:

– Når Representantenes hus samles igjen, vil min første oppgave være å nominere Donald J. Trump til Speaker of the House.

– President Trump, den største presidenten i min levetid, har vist oss at han setter Amerika først og vil gjøre Representantenes hus flott igjen.

– When the U.S. House of Representatives reconvenes, my first order of business will be to nominate Donald J. Trump for Speaker of the U.S. House of Representatives, Nehls said in a statement.

– President Trump, the greatest President of my lifetime, has a proven record of putting America First and will make the House great again, he added.

Kongressmedlem Greg Steube fra Florida la også frem Trumps navn som etterfølgeren til McCarthy i et innlegg på Twitter.

Mens den republikanske representanten Andy Ogles fra Tennessee inkluderte Trump i en meningsmåling av mulige kandidater.

Trump vil avslutte krigen i Ukraina

Matt Gaetz stemte på Trump som speaker flere ganger i løpet av høringene for nominasjonen av McCarthy i januar. Han sa ikke noe om at han ville nominere Trump til jobben tirsdag, samtidig som han antydet at rollen kunne fylles av noen som ikke var sittende medlem.

Majorie Taylor Greene støtter også Trump som kandidat og sa:

– Han vil avslutte krigen i Ukraina. Han vil sikre grensen. Han vil avslutte den politisk bevæpnede regjeringen. Han vil gjøre Amerika energiuavhengig igjen. Han vil vedta lovforslaget mitt om å stoppe transkjønnede operasjoner på barn og holde menn borte fra kvinneidrett. Han vil støtte militæret og politiet vårt. Og så mye mer!

– He will end the war in Ukraine. He will secure the border. He will end the politically weaponized government. He will make America energy independent again. He will pass my bill to stop transgender surgeries on kids and keep men out of women’s sports. He will support our military and police. And so much more!

Reglene i Huset krever ikke at stillingen skal fylles av en representant, men Trump har tidligere indikert at han ikke er interessert i rollen.

Trump kritiserte republikanerne før avstemningen ble holdt som kanskje var et hint om at han ikke godkjente forsøket på å fjerne McCarthy. Han skrev på Truth Social:

– Hvorfor er det slik at republikanerne alltid kjemper seg imellom, hvorfor kjemper de ikke mot de radikale venstrevridde demokratene som ødelegger landet vårt?

– Why is it that Republicans are always fighting among themselves, why aren’t they fighting the Radical Left Democrats who are destroying our Country?

Trump ble spurt av reportere i dag om muligheten for at han kan bli speaker. Han svarte hverken ja eller nei, men sa at den viktigste oppgaven er at vi gjør det som er best for landet og det republikanske partiet. Han sa det er mange flotte mennesker i det republikanske partiet som vil gjøre en god jobb som speaker.

Han la til at hans fokus er å bli president og gjøre Amerika flott igjen.

Nancy Pelosi kastet ut av kontoret

Det var mye dramatikk i Kongressen tirsdag og det som skapte de største overskriftene var at Nancy Pelosi ble kastet ut av kontoret sitt av Patrick McHenry, som er utpekt som fungerende speaker i Representantenes hus.

Det falt ikke i god jord hos Nancy som er i  California i forbindelse med kongresskollega Dianne Feinsteins dødsfall.  Pelosi skrev  i en melding:

– Med alle de viktige beslutningene den nye republikanske ledelsen må ta hånd om, og som vi venter ivrig på, er ett av de første tiltakene den midlertidige speakeren iverksetter, å beordre meg til å forlate kontoret i Kongressen umiddelbart.

Hun fikk sine kolleger til å rydde kontoret da hun er i California.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.