Adam Schiff, leder av etterretningskomiteen i Representantens hus, og Speaker i samme hus, Nancy Pelosi, har satt i gang noen store hjul, som kan komme til å rulle over dem. De har ikke kontroll. Foto: Stefan Reynolds/Abaca press/Scanpix

Demokratene krever at Det hvite hus utleverer en rekke dokumenter som ledd i riksrettssaken de har anlagt. Men Trump påpeker at Demokratene selv ikke følger reglene. De har ikke lagt frem et forslag til riksrett i Representantenes.

Det skal nemlig gjøres etter reglene i en så alvorlig sak.

I stedet har Demokratene egenhendig forkynt at de begynner en granskning som ledd i en riksrettssak. Men det er å unngå de bindende reglene som gir alle parter rettigheter, også presidenten. Han kan også stevne vitner.

Slik det nå er kan Demokratene gjøre hva de vil.

Men det går hverken Republikanerne eller presidenten med på.

The White House will send House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., a letter on Friday «daring» her to hold a vote on Democrats’ impeachment inquiry into President Trump, Fox News has confirmed.

The letter will say the White House won’t comply with the Democrats’ investigation because Pelosi hasn’t codified the probe with a formal vote on the House floor. Its tone will be consistent with that of the letter House Minority Leader Kevin McCarthy, R-Calif., sent to the speaker on Thursday, Fox learned.

Da Speaker of the House Nancy Pelosi forkynte riksrettsprosess, var hun fylt av patos og sa: Noone is above the law.

Dette har vært et meme Demokratene har drøvtygget på i lang tid.

Men selv bryr de seg ikke om å følge reglene. Minoritetsleder Kevin McCarthy sier den ene siden ikke kan bestemme prosedyre i en så alvorlig sak og forvente samarbeid.

“Unfortunately, you have given no clear indication as to how your impeachment inquiry will proceed — including whether key historical precedents or basic standards of due process will be observed,” McCarthy wrote. “In addition, the swiftness and recklessness with which you have proceeded [have] already resulted in committee chairs attempting to limit minority participation in scheduled interviews, calling into question the integrity of such an inquiry.”

Men for den radikale fløy blant Demokratene gjør ikke slik innvendinger inntrykk. Representanten Rashida Tlaib vil at Demokratene skal vurdere om medlemmer av Trumps team kan bli arrestert for å trosse Demokratene i Representantenes hus.

Pelosi bidro ikke til å heve standarden da hun ble intervjuet av George Stephanopoulos og ble spurt om hun stilte seg bak Adam Schiffs utlegning av hva Trump sa til Ukrainas president. Schiff omskrev til vulgært gatespråk. Da han ble konfrontert med at det ikke var slik Trump ordla seg, innrømmet han å ha diktet opp det han mente var presidentens innhold.

-Men dette er ikke hva presidenten sa, minnet Stephanapoulos om.

-Jo, det er sannheten, svarte Pelosi.

Stephanapoulos kunne stilt Pelosi til veggs, men valgte ikke å gjøre det. Han er selv på Demokratenes side.

Men hvilken virkning har denne forskjellsbehandlingen på amerikanske velgere?

 

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂