Jeff Van Drew. Foto: Mel Evans/AP/Scanpix

Jeff Van Drew forlater det Demokratiske partiet og går over til Republikanerne. Drew var en av to Demokrater som stemte mot riksrett i oktober.

Rep. Jeff Van Drew, one of the two Democrats who voted against formalizing the impeachment inquiry against Trump back in October, is leaving the Democratic Party to join the Republican Party, according to reports.

Overgangen er et stort prestisjetap for Nancy Pelosi og resten av ledelsen i partiet. Pelosi sa for noen måneder siden at en riksrettssak måtte være tverrpolitisk. Nå forlater en Demokrat partiet pga riksrettssaken.

Meningsmålinger viser at Demokratene i såkalte swing states, stater som Trump vant i 2016, men som stemte Demokratisk i 2018, ligger an til å tape.

Demokratene risikerer å miste flertallet i Representantenes hus.

Van Drew won his southern New Jersey district by 8 percentage points last year, but Trump carried it by 5 points in 2016, leaving Van Drew vulnerable going into next November’s congressional elections.

There are 31 House Democrats who represent the districts that Trump carried in the 2016 election, and many of them have been nervous about the political repercussions they would face if they vote to impeach Trump.

I et intervju med Fox News sist måned forklarte Drew hvorfor han var mot riksrett: Grunnlovsfedrene var i tvil om de i det hele tatt ville ha riksrett med i forfatningen. Det er velgerne som skal ha siste ord.

“[The] Founding Fathers had vigorous debates of whether they would even allow impeachment in the Constitution,” he said at the time. “You don’t disenfranchise voters, millions upon millions of voters. Voters choose their leaders in America,” Van Drew added.

 

 

Anti-Impeachment Democrat Rep. Jeff Van Drew Plans to Join Republican Party

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.