Ifølge den demokratiske konsulenten Hank Sheinkopf er det 11. budet for jøder at du skal stemme på Demokratene. Nå er det et 12. bud: – Kanskje du bør bli republikaner, darling. Trump sier at jøder som stemmer på demokrater, er illojale mot Israel.

En ny meningsmåling fra Siena College fant at 53 prosent av jødiske velgere i delstaten New York planlegger å stemme på tidligere president Donald Trump i valget i november.

Bare 44 prosent av jøder i den dypblå staten vil støtte president Joe Biden i løpet, skriver Jon Levine og Matthew Sedacca i New York Post.

The Post skriver ikke hvor mange jøder i New York som stemte på Trump i 2020, men rapporterer at jøder over hele landet lenge har vært en pålitelig stemmeblokk for Det demokratiske partiet.

Ifølge Jewish Virtual Library har i gjennomsnitt 71 prosent av jøder stemt for Demokratene i presidentvalget siden 1968.

På landsbasis i 2020 fikk Joe Biden over 77 prosent av de jødiske stemmene sammenlignet med Donald Trumps 21 prosent, mens bare 24 prosent stemte på ham i 2016.

Økningen i New Yorks jødiske velgere som støtter Trump har kommet i kjølvannet av Hamas’ terrorangrep mot Israel den 7. oktober, skriver The Post videre.

Som i resten av storbyer i verden har New York City opplevd en skremmende økning i antisemittiske hatforbrytelser og anti-israelske protester, og det ser ikke ut til å avta.

President Biden har de siste ukene kritisert Israels militære respons i Gaza og kalt den over the top, mens Det demokratiske partiet har tolerert lovgivere på ytre venstre som sympatiserer med terrorister.

– President Biden, meanwhile, has lashed out at Israel in its war against Hamas while the Democratic Party has come under fire for tolerating far-left lawmakers in its ranks who sympathize with terrorists, according to Democratic political consultant Hank Sheinkopf.

Ifølge den demokratiske politiske konsulenten Hank Sheinkopf er det 11. budet for jøder at du skal stemme på Det demokratiske partiet. Nå er det et 12. bud, spøkte Sheinkopf:

– Kanskje du bør bli republikaner, kjære.

– The 11th commandment for Jews is ‘Thou shall vote Democrat.’ Now there’s a 12th commandment: ‘Maybe you should be a Republican, darling,’ Sheinkopf quipped.

Sam Markstein, som er politisk direktør for den republikanske jødiske koalisjonen, The Republican Jewish Coalition, skriver på X at meningsmålingene viser en klar trend som har vært underveis lenge.

Markstein nevner Lee Zeldins tap i New Yorks guvernørvalg i 2022, han fikk 46 prosent av de jødiske stemmene.

Trump har ved flere anledninger sagt at amerikanske jøder er illojale mot andre jøder og Israel hvis de stemmer på en demokrat.

I denne videoen fra 2019 sier han til reportere at ingen president har gjort så mye som ham for Israel. Samtidig fordømmer han antisemittene i Kongressen – spesielt medlemmer av The Squad.

Trump Says American Jews Who Vote for Democrats Are Disloyal to Israel.

Fremtredende lovgiver og for­kjemper mot anti­semittisme forlater Det demokratiske partiet: – Vi har fått nok!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.