Dov Hikind, en fremtredende demokrat og lovgiver i New York, kunngjorde torsdag at han forlater sitt livslange politiske parti og blir republikaner. Han hevder at Demokratene har blitt for radikalisert og har vendt ryggen til det jødiske folk. Hikind er ikke alene om å men dette, for stadig flere forlater et parti som er blitt ugjenkjennelig.

Aaron Kliegman skriver om saken i Fox News.

Dov Hikind tilbrakte 36 år i New York State Assembly, og senere grunnla han Americans Against Antisemitism, en gruppe som er forpliktet til å bekjempe antisemittisme.

Han skrev på Twitter at folk  har spurt ham om når han vil forlate Det demokratiske partiet, og at han og hans kone har nå byttet parti, fordi Demokratene har vendt ryggen til jøder og Israel:

– [People] have long been asking, ‘Dov, when are you gonna leave the Democratic Party?’ Well, the time has come [because] the Dems have turned their back on Jews & Israel, so it’s officially done!

Hikind la ut en video hvor han sitter sammen med sin kone og forteller hvorfor han har sluttet seg til Det republikanske partiet. Han har vært en livslang demokrat – som hans familie og foreldre – men det er det nå slutt på:

– Jeg har bestemt meg for å registrere meg som republikaner. Dessverre har Det demokratiske partiet blitt så radikalisert … at folk som er moderate eller konservative demokrater ikke er velkommen der, og jeg har fått nok.

– I have been a lifelong Democrat — my family, my parents. But that’s over. That’s finished, said Hikind. – I have decided to register as a Republican. Unfortunately, the Democratic Party has become so radicalized … that people who are moderates or conservative Democrats are not welcomed in the Democratic Party, and I’ve had enough.

Hikind la til at Demokratene vender ryggen til sine venner, derblant Israel, og kritiserte Biden-administrasjonen for dens politikk overfor den jødiske staten. Han er glad for å bli med i Det republikanske partiet:

– Dette handler om å sende en melding – en melding til Biden-administrasjonen, en melding til Det demokratiske partiet. Vi mister det amerikanske folket fordi dere ikke representerer våre verdier. Dere representerer ikke Det demokratiske partiet som foreldrene mine var så stolte av.

– This is about sending a message — a message to the Biden administration, a message to the Democratic Party. We’re losing the American people because you are not representing our values. You are not representing the Democratic Party that my parents were so proud of.

Hikinds kunngjøring kom dagen etter at noen progressive demokrater boikottet en tale av Israels president Isaac Herzog, som talte til et felles møte i Kongressen for å markere 75-årsjubileet for Israels grunnleggelse. Under sin tale ga Herzog en tynt tilslørt irettesettelse til medlemmer av Huset for nylige angrep på Israel, skriver Kliegman:

– Kritikk av Israel må ikke gå over grensen til å benekte staten Israels rett til å eksistere, sa Herzog. – Å sette spørsmålstegn ved det jødiske folks rett til selvbestemmelse, er ikke legitimt diplomati. Det er antisemittisme. Å sverte og angripe jøder, enten det er i Israel, i USA eller hvor som helst i verden, er antisemittisme.

Israel’s Isaac Herzog delivers passionate speech in Congress | USA TODAY.

I løpet av helgen skapte leder for Progressive Caucus, Pramila Jayapal, opprør ved å kalle Israel en «rasistisk stat». Selv om hun gikk tilbake på kommentarene sine, ble de fortsatt møtt med voldsom kritikk fra begge partiene.

Progressive Caucus representerer den mest venstreorienterte fraksjonen av Det demokratiske partiet.

Jayapal calls Israel “racist state.”.

Kontroversen førte til at Republikanerne introduserte en resolusjon som sa at staten Israel hverken var rasistisk eller en apartheidstat. Vedtaket fikk overveldende støtte av alle unntatt ti demokrater. Jayapal stemte med flertallet som sa at Israel ikke var rasistisk.

Representanten Alexandria Ocasio-Cortez, derimot, gjentok en tidligere kommentar om at Israel er en apartheidstat.


Hikind er ikke den eneste demokratiske lovgiveren som nylig har byttet parti.

Tidligere denne måneden kunngjorde Mesha Mainor, en demokrat som har representert distrikt 56 i Representantenes hus i Georgia siden januar 2021, at hun hadde byttet parti. Hun fortalte at hennes demokratiske kolleger fordømte henne da hun ville støtte skolevalg for vanskeligstilte barn.

Det samme skjedde da hun nektet å støtte krav om å kutte støtte til politiet – defund the police. I motsetning til sine partifeller ønsket hun et trygt lokalsamfunn – de svarte med å forlate henne:

– When I decided to stand up on behalf of disadvantaged children in support of school choice, my Democrat colleagues didn’t stand by me, Mainor told Fox News Digital at the time. – They crucified me. When I decided to stand up in support of safe communities and refused to support efforts to defund the police, they didn’t back me. They abandoned me.

Dem. Rep. Mesha Mainor switches to GOP | FOX 5 News

I april kunngjorde delstatsrepresentant Jeremy LaCombe at han hadde forlatt Det demokratiske partiet og ville registrere seg som republikaner. Han var den andre Louisiana-demokraten på mindre enn en måned som byttet partitilhørighet. Representant Francis Thompson ga republikanerne i delstaten Huset et superflertall ved å bytte partitilhørighet.

Representant i delstaten North Carolina, Tricia Cotham, har også forlatt Det demokratiske partiet, som har blitt ugjenkjennelig for henne og andre over hele staten. Hun vil ikke bli kontrollert av noen:

– The “modern-day Democratic Party has become unrecognizable to me and others across the state,” North Carolina State Rep. Tricia Cotham said of her decision to switch parties. – I will not be controlled by anyone.

North Carolina state lawmaker switches from Democratic to Republican party.

Totalt sett har mer enn én million amerikanere byttet partitilhørighet fra demokrat til republikaner de siste 12 månedene, skriver Aaron Kliegman til slutt:

– Overall, more than one million Americans have switched their party affiliation from Democrat to Republican in the last 12 months.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.